NIEUWE OPZET BASKETBALL’S COOL

PDF versie hier

De afgelopen jaren hebben wij bij SVO Basketball met veel succes een Basketball’sCool (hierna te noemen BBC) georganiseerd. De laatste twee seizoenen zelfs twee keer per week voor twee verschillende leeftijdsgroepen. Het is geweldig dat er zoveel interesse is in onze mooie sport.

 

We zijn dit seizoen nog niet gestart omdat het ons niet is gelukt een hoofdtrainer en voldoende assistent-trainers te vinden. Dit is geen nieuw fenomeen, want ook vorig jaar hebben we hier veel moeite mee gehad en zijn we pas ruim na de start van het basketbalseizoen begonnen. Vanaf dat moment is de BBC wel zeer succesvol verlopen, vanwege een gemotiveerde en goed georganiseerde groep trainers. Een tweede opeenvolgend seizoen bleek helaas niet mogelijk.

 

Het bestuur en de technische commissie van SVO hebben de situatie onder de loep genomen en een plan gemaakt voor een geheel nieuwe opzet. Het uitgangspunt blijft; we willen graag zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid blijven bieden om kennis te maken basketbal.

 

De nieuwe opzet ziet er als volgt uit:

 

Voor de “kleintjes” (geboortejaren 2016 en 2017) gaan we het zogenoemde peanuts basketbal opzetten. Hier kan op den duur een U8 team uit gevormd worden, die in de regio kan deelnemen aan onderlinge toernooitjes. In een groep van maximaal 20 kinderen wordt er training gegeven, die is afgestemd op de jonge leeftijd van de spelers en die gericht is op het aanleggen van goede basisvaardigheden. De belangrijke fundamentals! De kinderen in deze leeftijdsgroep zullen recreatief lid worden van SVO en 1x per week trainen. Mocht je een kind in deze leeftijdsklasse willen aanmelden, stuur dan een mail naar peanutsbasketball@svobasketball.nl.

 

Voor de kinderen geboren in 2012, 2013, 2104 of 2015 blijft BBC wel bestaan. We zijn op dit moment aan het onderzoeken of we met Sport Utrecht en 3×3 Unites tot een nieuwe opzet kunnen komen. Zodra hier meer informatie over bekend is, zullen wij dit zo spoedig mogelijk met jullie delen